Raja Yoga Amsterdam

all you need is inside

all you need is insight

 

Van de vele yogavormen is Raja Yoga een van de oudste en bovendien de meest complete vorm. Alle andere vormen van yoga maken deel uit van Raja Yoga of zijn er van afgeleid.


Raja Yoga betekent letterlijk: Koninklijke Yoga en verwijst daarmee naar de veelomvattendheid en de hoge mate van Bewustzijn die via deze vorm van Yoga bereikt kan worden.

Naarmate het bewustzijn zich verruimt en het denken verandert, verandert daarmee de kijk op de buitenwereld en op onszelf en komt ingeboren EigenWijsheid steeds meer in beeld.


De ontwikkeling van het Bewustzijn verloopt via de aloude Achtvoudige Weg van Raja Yoga, waarvan de grote lijnen in de Raja Yoga Basiscursus worden uiteengezet en vervolgens in de Raja Yogaberoepsopleiding met diepgaande bestudering van de oorspronkelijke Yoga-Wetenschap, mindtraining en verdere dagelijkse praktijk wordt uitgebreid en geïntensiveerd.


De studie omvat o.a. de subtiele anatomie, de authentieke Yogasutra’s van Patañjali, de oorspronkelijke Wetenschap van de Ziel, de klassieke leer van de Chakra’s, de Hatha Yoga Pradipika, Upanishads etc.


Ga naar de link: Hoe en Wat voor tijden, prijzen enz.

De Weg van de Koning...

Hatha Yoga

      Opleiding

Vides